The ShirtmakerS

The ShirtMakers

Voordeel door pragmatische en praktische aanpak

The Shirtmakers uit Hoevelaken is een private label organisatie gespecialiseerd in het produceren van shirts, blouses, polo’s, knits en trousers voor verschillende bekende merken en retailers. Het is een succesvolle, dynamische en snelgroeiende organisatie met veel jonge werknemers. Het was een enorme uitdaging om de toenemende orderstroom overzichtelijk en beheersbaar te houden in een ERP systeem voor reguliere fashionbedrijven met de specifieke bedrijfsprocessen van een private label bedrijf.

Winst behalen met automatisering

The Shirtmakers werkte al met Microsoft Dynamics NAV, met daarop een fashion add-on. In deze fashionoplossing miste echter een goede koppeling tussen de inkoop- en verkooporders die juist bij private label bedrijven belangrijk is. Toen haar groei enigszins was gestabiliseerd, heeft The Shirtmakers de tijd genomen om haar processen goed onder de loep te nemen en te kijken waar winst behaald kon worden met automatisering. The Shirtmakers ging op zoek naar een ERP oplossing speciaal voor private label bedrijven.

Helemaal passend voor private label bedrijven

Liselotte Mak, Finance Manager bij The Shirtmakers: “In de private label branche zijn de bedrijfsprocessen anders dan bij fashionmerken en -groothandels. Alles is gebaseerd op het modelbestand of contract waarop gewerkt wordt met de klanten van het private label bedrijf. Op basis van dit contract worden de verkoop- en inkooporders gemaakt, wordt de productie gedaan en vindt de uitlevering plaats. Toen we het selectietraject ingingen, hebben we erop gelet dat de nieuwe ERP oplossing deze specifieke processen goed zou afdekken.”

Liselotte Mak vervolgt: “We kwamen uiteindelijk uit bij itSuitsFashion Private Label. Deze ERP oplossing is specifiek ontwikkeld voor bedrijven als het onze. De oplossing moest nog in de praktijk worden gefinetuned. Wij zagen hierin de kans om vanuit gebruikersperspectief extra input te leveren, om zo tot een oplossing te komen die helemaal passend is voor private label bedrijven.”

“We hebben gezamenlijk een standaard ontwikkeld waarmee de processen van private label bedrijven perfect worden afgedekt. Zij kunnen binnen deze standaard ERP oplossing werken, waardoor men eenvoudig en goedkoper mee kan met iedere upgrade. Daarnaast is het investeringsniveau van de implementatie en de licenties heel redelijk, waardoor we de kosten nu en in de toekomst redelijk houden.”

Voordelen direct merkbaar

Liselotte Mak: “In itSuitsFashion Private Label zit een dashboard wat alle documenten en entiteiten per contract bij elkaar houdt. Dit houdt het werken met veel contracten – wat typerend is voor onze branche – voor ons heel overzichtelijk en beheersbaar.”

“De koppeling tussen inkoop- en verkooporders werkt subliem en we zijn er aanzienlijk op vooruit gegaan met betrekking tot rapportageopties. Alle informatie is via één plek in het dashboard te bereiken. Per klant en collectie kunnen we nu veel makkelijker verkopen, winst, et cetera vaststellen. Daarnaast treden er geen onnodige vertragingen meer op in de processen, omdat we tijdiger op de hoogte zijn van lopende orders en knelpunten.”

“Voor de gebruikers is het soms nog even wennen. Zij maken de omschakeling van een standaard fashion ERP systeem, naar een ERP oplossing die speciaal voor ons type bedrijf is ontwikkeld. Alles wordt nu via een contract doorgevoerd. Maar iedereen merkt dat de onderlinge communicatie een stuk eenvoudiger is geworden omdat iedereen enerzijds met dezelfde data werkt en er anderzijds meer wordt vastgelegd in het systeem, zodat de benodigde informatie makkelijker toegankelijk is voor het hele bedrijf. Met name het vastleggen van de transporten is dat erg handig”, aldus Liselotte Mak.

“Het werken met Product Data Management (PDM) is ook een groot voordeel. Het beheer van onze artikelgegevens staat hierin centraal, waardoor we goede controle houden over onze inkooporders.”

Toekomstplannen

“Voor de nabije toekomst gaan we kijken naar de mogelijkheid om interfaces te realiseren met onze grootste klanten, waardoor hun orders direct in ons systeem kunnen worden ingelezen. Daarmee verminderen we de handmatige vastleggingen, zitten de orders sneller in ons systeem en verminderen we de kans op fouten bij de invoer.

DOWNLOAD DE CASE »

NEEM CONTACT OP »

This post is also available in: Engels Vlaams Deens