New Fashion Kids

New Fashion Kids optimaliseert bedrijfsprocessen en magazijnwerkzaamheden

New Fashion Kids is de organisatie achter de succesvolle kinderkledingmerken Cakewalk, Jottum en Pointer. Met 22 medewerkers en 15 agenten zorgt deze organisatie voor het design, productieaansturing en wereldwijde distributie van de halfjaarlijkse collecties van deze drie prachtige merken, via uiterst efficiënt verloop van hun processen die geoptimaliseerd worden door itSuitsFashion ERP en de PickIT warehouse scan applicatie.

Arjan van Rijn, Logistiek planner bij New Fashion Kids: “Met itSuitsFashion ERP zorgen we er voor dat alle medewerkers de voor hen relevante informatie uit onze database te zien krijgen, zodat ze hun werk optimaal kunnen verrichten. We zagen direct de vooruitgang: door de gehele supply chain zien we nu duidelijk waar we staan, we hebben continu een heel goed overzicht over onze processen. Onze klantenservice verloopt nu veel soepeler, omdat alle relevante gegevens van onze klanten te zien zijn in één overzichtelijk scherm.”

“Daarnaast zijn we er ook duidelijk op vooruit gegaan met het annuleren en remplaceren van orders. Die mogelijkheid hadden we voorheen helemaal niet en scheelt ons nu echt veel handmatig werk. itSuitsFashion ERP is gewoon heel gebruiksvriendelijk, ook nieuwe medewerkers kunnen er snel mee overweg. Er zitten enorm veel filtermogelijkheden in, waardoor je alle informatie die je nodig hebt er makkelijk uit kunt halen. Bovendien kun je alles wat je wilt makkelijk naar Excel exporteren voor verdere analyses.”

Geen extra personeel nodig door scanners

“Bovendien waren we aan het kijken hoe we een besparing konden doorvoeren in ons magazijn. We vallen sinds enige tijd onder dezelfde holding als Twinlife en we hebben besloten om de magazijnen van New Fashion Kids en Twinlife samen te voegen. We hebben gekozen voor de PickIT scan applicatie omdat we voorzagen dat we daarmee aanmerkelijk efficiënter, sneller en nauwkeuriger zouden kunnen werken. En we hebben gelijk gekregen: De magazijnmedewerkers van Twinlife doen -naast hun werk voor Twinlife- nu ook de volledige magazijnwerkzaamheden voor de drie merken van New Fashion Kids”, vervolgt Arjan van Rijn.

Geen apart retailpakket nodig voor samenwerking V&D

“We gaan onze Cakewalk en Pointer collecties binnenkort verkopen via de filialen van V&D. Hiervoor gebruiken we de consignatiemodule in itSuitsFashion ERP. Alle filialen van V&D zijn in het systeem aangemaakt als klant, waardoor we alle verkopen via hen kunnen administreren en verder verwerken. Zo hoeven we voor deze samenwerking geen apart retailpakket aan te schaffen, wat uiteraard ook enorm veel kosten scheelt”, zegt Arjan van Rijn tot slot.

Over New Fashion Kids

New Fashion Kids is de organisatie achter de succesvolle kinderkledingmerken Cakewalk, Jottum en Pointer. Elk merk brengt twee collecties per jaar en heeft zijn eigen design afdeling en productie inkoop in het hoofdkantoor in Baarn. De productie vindt plaats in Azië en zuid en oost Europa. 22 medewerkers en 15 agenten zorgen voor het succes van deze drie prachtige collecties, die op meer dan 750 punten in Europa, Rusland en de Verenigde Staten worden verkocht. Vanaf de zomer 2015 collectie wordt ook het merk Barbara Farber weer verkocht door New Fashion Kids.

This post is also available in: Engels Vlaams Deens

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie