Hoe kunt u uw inkoopprocessen stroomlijnen in itSuitsFashion?

Na circa drie weken voorverkoop start voor merkeigenaren en groothandels in kleding, schoenen, sportartikelen en accessoires het proces van remplaceren. U gaat na of u op dat moment verwacht te kunnen voldoen aan de minimale productieaantallen. Indien dat voor bepaalde modellen binnen de collectie niet het geval is, besluiten Inkoop en Verkoop samen welke modellen niet meer verkocht gaan worden. Zij besluiten of bepaalde modellen op nul worden gezet of vervangen zullen worden door andere modellen. Deze besluiten vormen de basis voor het reserveren van capaciteit voor de productie van de collectie. Indien u de grondstoffen zelf inkoopt, is dit bovendien het moment om long lead time grondstoffen in te kopen.

Fashion merken en groothandels die vroegtijdig productiecapaciteit moeten reserveren of grondstoffen moeten inkopen waardoor er verschillende inkoopmomenten bij de producent ontstaan, plannen nu doorgaans op basis van één inkooporder (twee samengevoegde inkooporders) aan het einde van de voorverkoopperiode. Doorgaans is het verstandiger om te werken met verschillende inkooporders: één inkooporder na drie weken voorverkoop en één inkooporder aan het einde van de voorverkoopperiode. U voorkomt vertraagde leveringen en kunt het logistieke proces beter sturen en hectiek op de werkvloer voorkomen. Door dit gehele proces te administreren in uw ERP systeem kunt u het volledige proces sturen op basis van data, kunt u het logistieke proces vereenvoudigen en simpelweg tijd besparen.

Wilt u de online demo Inkoopprocessen stroomlijnen volgen, waarin wordt toegelicht hoe u het proces van remplaceren en inkopen op een correcte manier kunt registreren in itSuitsFashion ERP? Neem vandaag nog contact met ons op via +31 (0)30 – 687 47 39 of info@itsuitsfashion.nl!

This post is also available in: Vlaams

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie